top of page
  • Writer's pictureLaura Syrjälä

Topiikin ilme uudistuu

Päivitetty: 16. syysk. 2022

Ilmeemme uudistuu helmikuun 2021 aikana. Uusi logo, tunnus ja värimaailma rakentuvat varman ja luotettavan vihreän ympärille, jota täydentävät energisoiva koralli ja luova sininen. Logon on suunnitellut yrittäjä Laura Syrjälä opiskellessaan nykyisen työnsä ohella graafiseksi suunnittelijaksi Helsinki Design Schoolissa.Brändi-ilmeen uudistus sai alkunsa yrittäjän omista graafisen suunnittelun opinnoista, kun hän suunnitteli opinnäytteenä logon ja värimaailman omalle yritykselleen. Tällä kertaa suunnittelun keskiöön valittiin värit, jotka kertovat Topiikin arvoista. Syrjälä tunnustautuu värien suureksi ystäväksi ja halusi siksi tuoda kolme vahvaa väriä osaksi uutta ilmettä.


– Graafisen suunnittelun opiskelu avasi silmäni ja tajusin olevani suuri värien ystävä. Intuitiolla valitut kolme väriä oli luontevaa viedä osaksi uutta yritysilmettä, sillä Topiikin palvelut koostuvat kolmesta osa-alueesta: markkinointi-, viestintä- ja muutospalveluista. Näin brändin kivijalka oli valettu värien avulla ja niiden pohjalta syntyivät samalla uudet, päivitetyt arvot yritykselle.


Värit kertovat luottamuksesta, energiasta ja luovuudesta


Vihreä on luottamuksen väri, koralli puolestaan hyvin energisoiva ja sininen edustaa luovuutta.


– Luottamus on kaiken toimintamme perusta: olemme luotettava kumppani ja luotamme 100% toisiimme sekä yhteistyökumppaneihimme. Hyvä energia puolestaan tarkoittaa sitä, että pyrimme tekemään työmme hyvällä fiiliksellä ja sellaisten ihmisten kanssa, jotka sykkivät positiivista energiaa. Kolmantena arvona on luovuus, joka näyttäytyy sinisenä.


– Ilman luovuutta meitä ei ole ja siksi sitä pitää vaalia, kertoo Syrjälä.Puhuvat kirjaimet ja Pac-Man?


Logomuutoksella haluamme myös viestiä avoimen ja sivistyneen keskustelukulttuurin tärkeyttä. Vuorovaikutus on vaikuttamista, välittämistä ja johtamista – niin koko keholla kuin sanojen avulla.


– Topiikin uuteen tunnukseen olemme nostaneet logossa esiintyvän O-kirjaimen, jonka sisältä voi löytää puhuvan suun – tai jopa Pac-Man -hahmon, jonka Topiikin toinen omistaja Jarmo Syrjälä bongasi. Logossa O-kirjaimen vastapäätä on niin ikään puhuva P-kirjain. Hieman epäsymmetrinen uusi tunnus on omalaatuinen ja vuorovaikutteinen. Topiikki onkin toimisto, jossa vahvat, mutta herkät naiset ovat valmiita kuuntelemaan, kun viestisi kaipaa kirkastusta, kertoo Syrjälä.


Topiikin uutena osa-aikaisena freelance-asiantuntijana on aloittanut vuorovaikutuksen ammattilainen Ida Välimaa. Hän on kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, joka työskentelee opettajana ja viestintäalan yrittäjänä. Vuoden alussa perustettu Idaomi Oy tarjoaa sisällöntuotantoa, konsultointia sekä koulutusta ja on perustajansa pitkäaikainen haave. Luovuus, ammattitaito, rohkeus ja dynaamisuus ovatkin sellaisia yhteisiä arvoja, jotka muodostavat hyvälle yhteistyölle luontevan pohjan.


Topiikki lyhyesti

Topiikki on Vihdissä vuonna 2015 perustettu viestintä- ja markkinointitoimisto, joka pitää toimipaikkaansa nykyisin Espoon Leppävaarassa. Ketterä viestintään ja sisältömarkkinointiin keskittyvä toimisto kiteyttää muutokset sanoiksi ja teoiksi, ruokkii puheenaiheita ja innostaa kommunikoimaan. Yritystä luotsaa Laura Syrjälä, joka kokoaa ympärilleen sopivan tiimin tilanteiden ja projektien mukaan. Topiikki-sana tulee kielitieteen terminologiasta ja tarkoittaa keskustelun tai jonkin sen vaiheen puheenaihetta.78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page