top of page
  • Writer's pictureLaura Syrjälä

Yrittäjä laittaa persoonansa myyntiin

Päivitetty: 16. syysk. 2022

Mietin pitkään, millaista blogia haluaisin kirjoittaa ja millaisen roolin blogissani otan. Pitkien pohdiskelujen jälkeen joudun tunnustamaan sen tosiasian, että yksityisyrittäjä laittaa tahtomattaankin persoonansa peliin kirjoittaessaan blogia. Asiantuntijuus nimittäin asuu ihan todellisessa persoonassa, joka jäsentää maailmaa juuri omalla tavallaan. Tämä persoona eli minä olen tahtomattanikin läsnä kaikessa, mitä tuotan.

Tämä ei siis ole yritys- tai asiantuntijablogi, vaan blogi topiikeista, jotka polttelevat minun mieltäni. Blogi, jota luet on sekoitus sekä henkilökohtaisia ajatuksia että kehitysideoita niin yrittämisestä, yrityksistä, tuotteista kuin politiikasta. Laitan persoonani peliin ja valehtelen, jos väitän sen olevan jotain muuta.

"Aina pitää yrittää"

Pian tulee päivälleen vuosi siitä, kun perustin nykyisen yritykseni, Viestintätoimisto Topiikin. Päätin – suomenkielisen retoriikan mukaan – yrittää. Mikäs sen osuvampi sana. Sana sisältää ainoastaan lupauksen yrittämisestä, konstailematta. Koska takerrun mielelläni asioihin ja miksen sanoihin, haluan kertoa teille, miten minä tuota sanaa tulkitsen.

Kokeillaanpa tutulla sanan parrella:

“Anna tytön yrittää”

Tuliko sellainen olo, että olet saattanut jopa hieman uhota jotain ja joku puolustaa sinua antaen ikään kuin mahdollisuuden näyttää? Näin minäkin tulkitsen.

No mitä sillä yrittämisellä sitten pitäisi näyttää ja miten onnistumista mitataan?

Olen asettanut itselleni sekä pehmeitä että kovia mittareita, joilla mittaan omaa tekemistäni ja toimeksiantojani. Myös minua mitataan ja arvioidaan jatkuvasti. Asiakkaani kommentit ovatkin tärkein mittarini – sanoissa on voimaa:

“Olemme tehneet Viestintätoimisto Topiikin kanssa yhteistyötä useassa eri projektissa ja olemme olleet erityisen tyytyväisiä siihen ripeään otteeseen, jolla yhteistyö on sujunut. Tarvitsimme tukea erityisesti nettisivujen viestinnän suunnittelussa, jossa Topiikki on ollut erittäin suureksi avuksi. Tämä on sisältänyt niin erilaisen sisällön tuottamista nettisivuillemme kuin kuvavalintoja ja teknisiä ratkaisuja. Lisäksi Topiikki on toimittanut meille sosiaalisen median ratkaisuja, joita pystymme jatkossa hyödyntämään pidemmän aikaa.”

– Kati Murto, Verman Oy

Onnistuminen onkin eräänlainen sarja asioita: idea – sisältö – tuotanto – aikataulu ja jalkautus.

"Pelkkä idea on hyödytön, jollei sitä konseptoida ja jalkauttaminen turhaa, jos sisältö on puppua."

Entäpä ne pehmeät mittarit? Minulle on tärkeää oman työni merkityksellisyys. Yksikään konsepti, artikkeli tai strategia ei ole arvokas ilman ihmistä: haluan todella auttaa asiakasta, jolle teen töitä, enkä toimittaa vaikkapa artikkelia, koska sellainen on tilattu. Sen vuoksi Topiikki on yhtäkuin Laura Syrjälä.

87 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page